رسك كيك او كيك جاف
المقادير 4 بيضات
1كوب سكر
...1كوب زيت
م ص فانيلا
2م ص بيكنج باودر
تقريبا 3 كوب دقيق او يمكن اقل شوية يعنى حسب العجنة مفروض تكون عجينة لينة زى حقت اليانسون
الطريقة نضرب البيض مع الفانيلا بمضرب الكهرباء شديد لحدى ما يعمل رغوة بعد كده نضيف السكر شوية شوية ونستمر فى الضرب بس نخفف السرعة ونضيف الزيت نغربل الدقيق مع البيكنج باودر ونضيفه بالتدريج مع الخفق بسرعة بسيطة لحدى ما نحصل على عجينة لينة زى اليانسون ونخبزه فى فرن درجة حرارته 350 مع مراعاة تسخين الفرن مسبقا بياخد تقريبا 30 الى 40 دقيقة نختبر النضج زى ما بنعمل مع الكيك وبعد ما نطلعه نخلى يبرد شوية نقلبه ونقطعه شرايح وندخله الفرن تانى يتحمص شوية وبالهنا
المقدار ده بيتعمل فى صينية متوسطة وانا هنا استعملت حقت الميت لووف او العيش يعنى مستطيلة وما كبيرة
دي طريقة اسلام