9:01 م
|
بواسطة مهيرة
رسك كيك او كيك جاف
المقادير 4 بيضات
1كوب سكر
...1كوب زيت
م ص فانيلا
2م ص بيكنج باودر
تقريبا 3 كوب دقيق او يمكن اقل شوية يعنى حسب العجنة مفروض تكون عجينة لينة زى حقت اليانسون
الطريقة نضرب البيض مع الفانيلا بمضرب الكهرباء شديد لحدى ما يعمل رغوة بعد كده نضيف السكر شوية شوية ونستمر فى الضرب بس نخفف السرعة ونضيف الزيت نغربل الدقيق مع البيكنج باودر ونضيفه بالتدريج مع الخفق بسرعة بسيطة لحدى ما نحصل على عجينة لينة زى اليانسون ونخبزه فى فرن درجة حرارته 350 مع مراعاة تسخين الفرن مسبقا بياخد تقريبا 30 الى 40 دقيقة نختبر النضج زى ما بنعمل مع الكيك وبعد ما نطلعه نخلى يبرد شوية نقلبه ونقطعه شرايح وندخله الفرن تانى يتحمص شوية وبالهنا
المقدار ده بيتعمل فى صينية متوسطة وانا هنا استعملت حقت الميت لووف او العيش يعنى مستطيلة وما كبيرة
دي طريقة اسلام
6:12 م
|
بواسطة مهيرة
6:09 ص
|
بواسطة مهيرة
طريقة عمل بسكويت اليانسون
4 حبات بيض
طريقة عمل بسكويت اليانسون
نص كوب سكر(ممكن تزيدوا شوية حسب الرغبة)
ملعقة صغيرة فانيليا +رشة قرفة مطحونة+ ملعقة خل
كوب زيت
-ذرة ملح
ملعقة كاستر
ملعقة يانسون
ملعقة حبة سوداء
ملعقتين صغار ملانات بكنج بودر
3 كوب دقيق (ممكن يزيد او ينقص حسب العجنة)
نضرب المواد السائلة جيدا ثم نضيف المواد الجافة ونعجن جيدا نفردها في صينية الفرن نقطعها طوليا وندخلها بدرجة حرارة 180 تقريبا لماتاخد اللون الذهبي نخرجها مرة اخري ونقلبها حتي تاخذ اللون كلها ونعيدها للفرن مرة اخري
12:17 م
|
بواسطة مهيرة
الباوند يساوي حوالى نصف كيلو 450 جرام
الكيلو جرام الواحد يساوي حوالي 2.20 باوند
فاذا اردت حساب 200 باوند بالكيلو جرام
اذا تقسم 200 على 2.20
واذا اردت حساب 100 كيلو جرام بالباوند
اذا تظرب 100 في 2.20
معلومات عن الباوند
الباوند من وحدات القياس في النظام الإنجليزي وهو يقابل الكليوغرام إذ يساوي
الباوند الواحد = 0,4536 كيلوغرام.
كيلوغرام واحد = 2.2046226218487756 باوند
الباوند كم كيلو ، الباوند كم يساوي كيلو ، الباوند والكيلو ، الباوند يساوي كم كيلو
8:57 م
|
بواسطة مهيرة
التلبينة او نشا الشوفان
التلبينة او نشا الشوفان
كباية شوفان كويكر او اى نوع مشابه
كوب ونص ماء
ثلاثة اكواب حليب
ذرة ملح
ملعقتين كاستر
سكر حسب الرغبة
الطريقة بسيطة جدا
نضع
الماء مع ذرة الملح يغلى نضيف الشوفان ونهدى النار ونقلب الا ان يستوى
الشوفان نضيف الحليب ونقلب وممكن اضافة حليب بدرة مع ماء بدل الحليب نتركه
يغلى نحليه بالسكر ونذوب الكاستر فى قليل من الحليب ضيفه ونتركه يستوى
قليلا و نشربها وهى دافئة حتى لا تتجمد وفى الحالتين لذيذة ومغذية جدا
ومشبعة للفطور او السحور وللاطفال فى فترة الظهيرة
ملاحظة: ممكن اضافة تمر او عجوة
1:02 ص
|
بواسطة مهيرة
فطائر سريعة باي عجينة معتمدة عندك مثلا
العجينة الذهبية
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)